Race preparation

Het klaarmaken van uw auto voor circuit doeleinden is iets waar we zeer veel ervaring mee hebben doordat we ons eigen race team hebben. De auto's zijn door ons zelf opgebouwd, en we rijden er zelf mee. En daardoor kunnen we op een unieke manier service verlenen bij het opbouwen van een auto voor circuit gebruik. 

Een aantal voorbeelden:

  • Upgrades aan het remsysteem, of remkracht verdelers
  • Motorische aanpassingen ten behoeve van koeling, en olie stroming
  • Veiligheids upgrades als sport/race stoelen, gordels, en rolkooien
  • Aanpassingen en upgrades aan het onderstel

Maar denkt u ook aan het zelf vervaardigen van onderdelen voor specifieke race toepassingen. Zoals metalen accu containers, of brandstof pomp containers, catch tanks, swirl pots, en andere onderdelen die we op maat voor uw toepassing kunnen fabriceren. 

Motorisch:

De motor is het hart van de auto, en vaak word de motor tijdens circuit of race gebruik erg heet. We kunnen derhalve verschillende werkzaamheden uitvoeren om dit te vermijden. Van het leveren van verbeterde koelvloeistof. Ook complete oplossingen zoals koelings inlaten, en ducting behoren tot de mogelijkheden. Ook nieuwe motorkappen met ventilatie gaten. Maar ook olie koeler kits, of brandstof koelers zijn leverbaar. En we kunnen het desgewenst vanzelfsprekend ook installeren. Als u op een hoger niveau verder wilt met uw motorische aanpassingen zijn bijvoorbeeld ook dry sump systemen, of aangepaste carterpannen mogelijk. We kunnen veel ook inhouse custom maken indien gewenst. 

Veiligheid:

Op het gebied van veiligheid begint het natuurlijk met sport/race stoelen in onze webshop kunt u van de bekende merken een groot assortiment vinden. Maar daarnaast leveren we ook gordels, in diverse afmetingen en koppelpunten. Maar ook brandblussers of complete brandblus systemen kunnen we leveren en inbouwen. 

Remmerij:

Met betrekking tot de remmerij zijn er ook veel mogelijkheden. Van staal gevlochten leidingen, performance brake pads, performance schijven, tot big brake kits van diverse merken en maten. Maar denk u ook aan het installeren van een remkracht verdeler, of hydraulische handrem. 

Ophanging:

Wat betreft ophanging zijn er eindeloze mogelijkheden. Van verbeterde dempers, tot volledig instelbare schroefsets. Chassis verstevigings onderdelen, speciale ophangingen voor bijvoorbeeld driften. Of gewoon het afstellen van het onderstel van uw auto voor circuit gebruik.  

Kleding:

Iets wat vaak vergeten word, of achtergesteld word is de kleding die de bestuurder aan heeft tijdens competatief gebruik. We raden ten alle tijden aan goede brandwerende kleding te dragen. In de vorm van een goede helm, balaclava, race overal, race schoenen, en race ondergoed.